De vitrine, veranderen we het op maandag of dinsdag? /

De vitrine, veranderen we het op maandag of dinsdag?

e-commerce & covid19

De vitrine is een punt van aandacht voor sommige bedrijven. Voor anderen zal het de omvang van de catalogus zijn of de beschikbaarheid van voorraad in de winkels. 

 

Veel bedrijven hebben zich dit gerealiseerd: een e-commerce of een marktplaats zou hebben toegestaan hun activiteit volledig of gedeeltelijk verder te kunnen zetten tijdens deze "ongekende" periode van onze hedendaagse geschiedenis. 

 

Sommige bedrijven die al uitgerust zijn, hebben met eigen financiële middelen de kloof tussen een goede en een slechte oplossing kunnen meten. Dat laatste kan veranderen in een ware nachtmerrie voor zowel de handelaar als de koper.

 

De "barbaarse" trefwoorden: "Process & shipping"

En ze hebben maar weinig te maken met technologie.

 

 

De ‘process’ vergezeld van een goed doordachte UX (user experience) moet toelaten de kortste weg te definiëren naar de aankoophandeling van zodra uw startpagina opent en dit kan misschien door middel van omwegen zoals suggesties (met betrekking tot aankopen of gerelateerde categorieën), de ontdekking van promo's, nieuwe onderwerpen, nieuwe trends op een blog, ...

 

 

De ‘shipping’ of het transport naar de woonst van uw klant is essentieel: levering in relaispunten? Thuis? Via het postkantoor of een andere exploitant? Hoelang duurt het? Portkosten inbegrepen in de prijs of niet? Retour- en uitwisselingsbeheer: hoe te werk gaan? Goede verzendkeuzes zullen niet alleen resulteren in het succes van uw e-commerce, maar ook in de winstgevendheid ervan.

 

 

HEADER begeleidt u in deze reflectie, maar ook om de meest aantrekkelijke vitrine te creëren en naar de buitenwereld toe te promoten: SEO referencing, sociale netwerken, Adwords, promotie blogs. 

 

 

Ten slotte is de verbinding van uw e-commerce aan uw beheersysteem of ERP vandaag zeer toegankelijk via up-and-down gegevensstromen die voor een perfecte synchronisatie van uw gegevens zorgen. 

 

 

Opdat u zichzelf dus nooit meer de vraag hoeft te stellen: Veranderen we de vitrine nu op maandag of dinsdag? We veranderen het wanneer we willen: overdag, ’s nachts en dit in slechts één klik! 

 


Handige links