Radio, een medium uit een andere tijd?

marketing - communicatie

In het tijdperk van internet, 3D-films en virtual reality zou men kunnen denken dat radio een verouderd medium is, maar ....

De bijzonderheid van radio is dat er geen beeld is.

En minder beeld is meer!

- We doen een beroep op de verbeelding. Het is als een boek. Over het algemeen zijn we teleurgesteld over een film die gebaseerd is op een roman waarvan we hielden. Gewoon omdat niets kan tippen aan de verbeelding.

- Omdat we ons gezichtsvermogen niet gebruiken, kan radio passief worden beluisterd en wordt de advertentiepagina veel minder overgeslagen dan bij andere media. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om door de pagina's met advertenties in een tijdschrift te bladeren.

- Naar de radio wordt thuis of in de auto geluisterd. Het is erg opdringerig. Maar men zou eerder kunnen zeggen "intiem". Aangezien wij er passief naar luisteren, maakt het geluid van de radio deel uit van onze directe omgeving. 

Wat reclame betreft, biedt de radio de mogelijkheid om spots te maken waarbij de enige limiet de verbeelding is. Dus er is geen limiet.

Je hoeft bijvoorbeeld alleen maar te zeggen: "Ik ben op dit moment op de maan" en je bent er, je hoeft alleen maar te zeggen: "Hallo, ik ben een kalfsstoofpotje" en je hebt een kalfsstoofpotje aan de praat. Hetzelfde geldt als je zegt: "Hallo, ik ben een man van 3m56 hoog", "Ik val van de 25e verdieping" of "Ik heb net in de tijd gereisd".

En het ultieme bewijs dat radio veel effectiever is dan welk ander medium ook, kan worden samengevat in drie vragen.

Waar kan ik mijn voorruit laten repareren?

Welke sauzen zorgen voor een geslaagde barbecue?

Weet je van Dovy keukens?

Artikel geschreven door Dimitri Ryelandt - producent - audio-visueel director


Useful links

Dit pagina delen