Video is essentieel om uw webcommunicatie te dynamiseren. Of het nu op uw website is of ter illustratie van uw communicatie op sociale netwerken.   Wat voor soort video? Welke lengte? Shooting? Stock imges? Studioanimatie?   Studioanimatie biedt een brede keuze van mogelijkheden: uitleg van een dienst, uitsplitsing van een proces, visualisatie van producttoepassingen, uitgebreide tutorials, veiligheidsinstructies, enz.  

resultaten van HEADER's kwalitatieve enquête onder een dertigtal bedrijfsleiders

Industrieel site Moha Carmeuse
Inleiding : HEADER interviewde een dertigtal senior managementteam, voornamelijk CEO's, marketing- en communicatiemanagers en uiteraard ook digitale business managers. Het doel was een "temperatuurcheck" eerder dan een uitgebreide studie. Deze barometer moet een veld van vragen openen voor degenen die ons lezen en hen in staat stellen om de positie van hun bedrijf te situeren in dit trendlandschap.  En dan om de strategie te verfijnen ...   Trendbarometer:
Het berekend risico maakt integraal deel uit van onze hedendaagse samenleving.   Overal is de "zero tolerance" norm het doel. Sport, politiemissies, militairen, verkeersongevallen, ... De fataliteit van het ongeval met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg wordt niet langer aanvaard.   
De systemen die ons in staat stellen om vergaderingen te houden floreren op onze schermen: van What's App tot Teams, tot Zoom en eveneens alle versies van Skype. Iedereen is blij dat hij in deze toch ietwat bijzondere periode samen bijeenkomsten heeft kunnen houden, presentaties en informatie heeft kunnen delen. De communicatie en de uitwisselingen zijn behouden gebleven.    Teamwerk op afstand heeft zich ook verrijkt door het gebruik van "project mode" tools zoals Slack, Trello, Jira ... die ons de eindeloze lijst van e-mails doen vergeten.   
e-commerce & covid19
De vitrine is een punt van aandacht voor sommige bedrijven. Voor anderen zal het de omvang van de catalogus zijn of de beschikbaarheid van voorraad in de winkels.    Veel bedrijven hebben zich dit gerealiseerd: een e-commerce of een marktplaats zou hebben toegestaan hun activiteit volledig of gedeeltelijk verder te kunnen zetten tijdens deze "ongekende" periode van onze hedendaagse geschiedenis.   
Waarom is de digitale transformatie verwant aan het monster van Loch Ness? Sommigen hebben het gezien, anderen hebben er een glimp van opgevangen en nog anderen hebben het beest benaderd.  Iedereen was er bang voor: van managers tot medewerkers die er de toekomstige gebruikers van zullen zijn (slachtoffers?).  
Meura is de wereldleider in biervaten... in het land van bier. Als zodanig innoveert de Henegouwse firma elke dag in nieuwe productieprocessen om de recepten te ondersteunen die hun klanten voorstellen, of het nu grote brouwgroepen of ambachtelijke brouwerijen zijn. Net zoals bij veel industriëlen wordt digitale communicatie in een B2B-universum vaak vergeten.

Hoe keer je terug stroomopwaarts?

Home Page website Teralis
In haar zoektocht naar een digitale partner, heeft de voormalige vzw International Hainaut Tourisme
Afgezien van de insiders kennen maar weinig mensen het discrete COSUCRA. Het is echter één van de mooiste pareltjes van de Waalse industrie. Vetrekkende van erwten-en witloof teelt is COSUCRA een wereldleider in voedingsstoffen die worden gebruikt in een breed scala aan voedingsproducten, gaande van hamburgers tot worst, tot zelfs milkshake.
Zowel in B2B als B2C wordt inbound marketing (of pull-strategie) gesmaakt omwille van zijn niet-intrusieve karakter. De actieve consument kan het merk en haar producten ontdekken door aantrekkelijke en pertinente content te beleven. De verwachtingen van de actieve consument worden voldaan door het brengen van nuttige informatie of het advies van experten. Deze aanpak sluit niet uit dat de communicatie geen mooi design of aantrekkelijke tone of voice met humor, entertainment, ... mag hebben.

Pagina's