De videoconferentie, de boom die het bos verbergt?

digital

De systemen die ons in staat stellen om vergaderingen te houden floreren op onze schermen: van What's App tot Teams, tot Zoom en eveneens alle versies van Skype. Iedereen is blij dat hij in deze toch ietwat bijzondere periode samen bijeenkomsten heeft kunnen houden, presentaties en informatie heeft kunnen delen. De communicatie en de uitwisselingen zijn behouden gebleven. 

 

Teamwerk op afstand heeft zich ook verrijkt door het gebruik van "project mode" tools zoals Slack, Trello, Jira ... die ons de eindeloze lijst van e-mails doen vergeten. 

 

Maar hebben werknemers alle taken kunnen uitvoeren die aan hun werkperimeter zijn toegewezen? Niet zeker. 

 

Verbindingen met beheersystemen waren niet altijd op afstand toegankelijk. In veel gevallen is het onmogelijk om een offerte, een factuur, klantenaccounts en betalingen te beheren. Tools voor planning en taakbeheer zijn soms buiten bereik.

 

De op maat gemaakte webgebaseerde tools die in de cloud worden gehost, zijn volledig toegankelijk gebleven. 

Beter nog, ze zijn aangepast aan de lockdownperiode door in een minimum aan tijd functies of inhoud met betrekking tot deze beperkingen te integreren: in de planningstools https://www.header-com.be/nl/website-tools/business-planning zijn er nieuwe werkregelingen voor werknemers die van uurrooster zijn veranderd en de taken in de taakbeheertools zijn opnieuw gedefinieerd. 

 

Informatie-uitwisseling content-sharing of trainingstools training-ondersteuning op afstand konden zonder beperkingen de stroom aan informatie met betrekking tot de gezondheidscrisis en de nieuwe werkvereisten goed aan: video, foto's en werkinstructies die op afstand in CMS (content management system) werden beheerd. 

 

Het beveiligen van deze "webgebaseerde" tools is vaak effectiever: Datacenter is veiliger dan interne oplossingen, dataencryptie, GDPR-protocollen, zowel op het gebied van ontwikkeling als op het gebied van het beleid dat volledig is geïntegreerd in de ‘process’ en in de strategie.

 

HEADER ontwikkelt op maat gemaakte, stand-alone en veilige webplatforms. Ze zijn gebaseerd op onze ESP-aanpak: Enterprise Success Planner. 

Ontdek ze hier: https://www.header-com.be/nl/services/digitale-transformatie

 

 Alle diensten van het bedrijf zijn werkelijk in slechts één klik verwijderd: in de mate van het mogelijke!


Useful links

Dit pagina delen